Beszereztünk egy új kiadványt, ami eredeti címén: The KM Cookbook jelent meg 3 szerző „tollából”: Chris J. Collison, Paul J. Corney és Patricia Lee Eng. A tartalmát szeretnénk megosztani a magyarországi érdeklődőkkel is. A magyar nyelvre történő átültetést crowdsourcing alapon tervezzük. Ehhez várjuk a partnereket.
A könyv alcíme: Stories and strategies for organisations exploring Knowledge Management Standard ISO 30401.
A kiadvány a főzés metaforáját használja arra, hogy közérthetően tálalja az olvasó számára a TM (KM) lényegét. Konkrét esettanulmányok segítségével fedezhetjük fel a tudásmenedzsment által kínált lehetőségeket. Amerikai, európai, közel-keleti és ázsiai jó gyakorlatok tanulmányozásával növelhetjük inspirációnkat, és kaphatunk útmutatást a konkrét fejlesztési lépések megtételéhez.
Az ISO 30401 a TM első nemzetközi standardja, ami 2018 novemberében került publikálásra. Várható volt, hogy ez meg fogja osztani a közvéleményt, és komoly vitákat gerjeszthet. A három szerző célja könyvükkel, hogy eloszlasson néhány félreértést, mítoszt a tudásmenedzsmenttel kapcsolatban. Segíteni akarnak azoknak, aki most fognak hozzá a TM fejlesztéshez és azoknak is, akik már elindították a folyamatot.
Szeretnénk a könyvet mielőbb átültetni magyar nyelvre, hogy minél szélesebb kör hasznosíthassa a tartalmát. Azt a megoldást találtuk ki, hogy összegyűjtjük azokat, akik szívesen veszik ki részüket ebből a feladatból, és felosztjuk egymás között a munkát.
Aki legalább egy fejezetet (összesen 25-ből áll a könyv) lefordít, megkapja a teljes anyagot. (Egy személynek azonban maxiumum 5 fejezetet tervezünk kiadni.)
Hogyan lehet bekapcsolódni a munkába?
Akinek van kedve beszállni, az írjon egy levelet a gyulay.tibor@kmexpert.hu címre, az alábbi tartalomjegyzék alapján jelölje meg a preferált fejezeteket, és mi megküldjük számára a vállalt rész szkennelt változatát.
Az átláthatóság érdekében, hozzászólásokban mi majd folyamatosan jelezzük a szabad
fejezeteket. (Nagy segítség, ha valaki csak a vállalt fejezet mennyiségét adja meg. Könnyebb kisakkozni a felosztást, ha minél többen vannak, akik nem ragaszkodnak egy-egy konkrét részhez.)
Tartalomjegyzék megnyitása: KM Cookbook tartalom_200114
Várjuk a jelentkezőket ehhez a kísérletünkhöz!