Események betöltése

ūüíĽ 19. – Gamification √©s a j√°t√©kos√≠tott tud√°sb√°zis√©p√≠t√©s

 

Játszva tanulunk!                                                                                                             

A k√∂vetkezŇĎ online Tud√°smenedzsment a t√©m√°ja: gamification!

Vend√©gelŇĎad√≥nk G√°ll Tam√°s, a Centaer Consulting √ľgyvezetŇĎ partnere lesz, aki val√≥s szervezeti p√©ld√°n kereszt√ľl vezet be minket a vil√°g√°ba. A tud√°sb√°zisok elengedhetetlen rendszerei a napi munkav√©gz√©snek. Ezek komplex kialak√≠t√°sa, aktualiz√°l√°sa √©s a tartalmak felhaszn√°l√°sa azonban nagy kih√≠v√°st jelent a legt√∂bb c√©gn√©l. A workshopon egy√ľtt gondolkodunk a √©s a j√°t√©kos tanul√°s korszerŇĪ m√≥dszereirŇĎl √©s eredm√©nyeirŇĎl:

 • jelenti az igazi √©rt√©ket egy c√©gben?
 • Mit nevez√ľnk tud√°snak? Hogyan t√∂rt√©nik a ?
 • Hogyan √∂szt√∂n√∂zhetj√ľk a tud√°s elterjed√©s√©t a szervezetben?
 • Hogyan t√∂rt√©nik a tud√°smenedzsment bevezet√©se, implement√°ci√≥ja a szervezetbe?
 • Milyen modern m√≥dszereket alkalmazhatunk a tud√°smegoszt√°sban?
 • √Člm√©nyalap√ļ , hogyan n√∂velj√ľk a tanul√°si motiv√°ci√≥t?
 • Hogyan seg√≠t a j√°t√©kos√≠t√°s a tud√°stranszfer sor√°n?

 

A digit√°lis fejlŇĎd√©s modern eszk√∂zei a gamification programok. A gamifik√°lt tanul√°s egyik legelterjedtebb sz√≠ntere a digit√°lis , amely manaps√°g kit√ľntetett szerepet kap a t√°voli munkav√©gz√©s √°ltal. A j√°t√©kos√≠t√°s a v√°ltoz√°smenedzsment √©s a szervezeti √°talakul√°sok kulcs k√≠s√©rŇĎje lehet, a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ k√©pz√©si programok, az onboarding ter√ľlet egyik innovat√≠v eszk√∂z√©t adhatja.

R√©szlet kor√°bbi cikk√ľnkbŇĎl:

A gamification szerepe a szervezeti tanul√°sban

A ¬†t√∂meget √©rint ebben az esetben, √≠gy a tanul√°s hat√©konys√°ga √©s eredm√©nyess√©ge kulcsk√©rd√©s az √°t√°ll√°s sor√°n. A¬†digit√°lis¬†¬†lehet p√©ld√°ul egy j√≥ eszk√∂z a nagy r√©sztvevŇĎi k√∂r el√©r√©s√©re, azonban a sz√°mos elŇĎnye mellett (pl. ism√©tlŇĎdŇĎ tartalmak k√∂nnyŇĪ elŇĎh√≠v√°sa, idŇĎ √©s t√©rbeli korl√°tok lek√ľzd√©se) neh√©zs√©geket is hordoz a digit√°lis t√©r. A ki√©p√≠t√©s√©nek e tekintet√©ben egyik leg√©getŇĎbb k√©rd√©sk√∂re a sz√©lesk√∂rŇĪ sikeres tanul√°s √©rek√©ben tett bevon√°s √©s az¬†√∂szt√∂nz√©s. A¬†j√°t√©kos√≠tott tanul√°s az eredm√©nyes tanul√°st, mint √∂r√∂mteli √©lm√©nyk√©nt val√≥s√≠tja meg pl. tesztekkel, szimul√°ci√≥kkal, vet√©lkedŇĎkkel. Az elt√©rŇĎ tanul√°si st√≠lusokkal rendelkezŇĎk is megtal√°lhatj√°k a maguk haszn√°t ebben a m√≥dszertanban, hiszen ez a folyamatvez√©relt tanul√°s az √©rzelmekre, az √∂r√∂mszerz√©sre f√≥kusz√°l. >>A cikk folytat√°sa

 

Találkozzunk az online TM workshopokon, kéthetente keddenként, 4 órakor!

Regisztr√°lj, hogy le ne maradj MOST ingyenesen!

2020 ŇĎszi sorozat¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬†¬†

Ezek voltak az elŇĎzm√©nyek:

‚ö°A szervezeti folyamatok hat√©konys√°ga, eredm√©nyess√©ge nagym√©rt√©kben f√ľgg a tud√°sgazd√°lkod√°s sz√≠nvonal√°t√≥l. Neh√©z idŇĎkben, mint pl. megn√∂vekedett , √∂regedŇĎ munkaerŇĎ t√°voz√°sa, ism√©tlŇĎdŇĎ hib√°k, kr√≠zis helyzet eset√©n ennek a jelentŇĎs√©ge k√ľl√∂n√∂sen kiemelkedik.

M√°r √©vek √≥ta szervez√ľnk ny√≠lt TM mŇĪhelymunk√°kat, √°m a 2020 tavasz√°n jelentkezŇĎ koronav√≠rus √ļj helyzetbe hozott Benn√ľnket, √©s m√°sokat is. Ez a fordulat inspir√°lt minket arra, hogy kiterjessz√ľk a tud√°sk√∂z√∂ss√©g√ľnket √©s online form√°ban szervezz√ľnk workshopokat.¬† Az elsŇĎ tavaszi online TM workshop sorozat sor√°n arra kerest√ľk a v√°laszt, hogy a koronav√≠rus terjed√©se miatt kialakult helyzet milyen tud√°skezel√©si probl√©m√°kat hozott felsz√≠nre, milyen neh√©zs√©gekkel kell megbirk√≥zni a szervezetekben √©s milyen TM eszk√∂z√∂k seg√≠thetnek ezek kezel√©s√©ben? Most m√°r egy√©rtelmŇĪen l√°tjuk, hogy ez a helyzet olyan lehetŇĎs√©gekre nyitotta fel a szervezetek szem√©t, amely komolyan seg√≠theti a tud√°sgazd√°lkod√°s minŇĎs√©g√©nek n√∂vel√©s√©t, √©s √≠gy a szervezet hat√©konys√°g√°t √©s eredm√©nyess√©g√©t is jav√≠tja kr√≠zis helyzetekben √©s azokon t√ļl.

ūüĎ•A nagysikerŇĪ online programsorozatot tov√°bb folytatjuk. Tud√°sk√∂z√∂ss√©g√ľnk tagjait egy olyan alkot√≥ folyamatra invit√°ljuk, amiben √∂sszegyŇĪjtj√ľk a kezelendŇĎ TM k√©rd√©seket (probl√©m√°k, lehetŇĎs√©gek), √©s k√∂z√∂sen igyeksz√ľnk megold√°st tal√°lni r√°juk, elsŇĎsorban TM , m√≥dszertanok, eszk√∂z√∂k, szervezeti p√©ld√°k, √©s esettanulm√°nyok bemutat√°s√°val, k√∂z√∂s feldolgoz√°s√°val. Tud√°sk√∂z√∂ss√©g√ľnkbe szeretettel v√°rjuk az √ļj √©rdeklŇĎdŇĎket, hiszen fontos sz√°munkra a k√∂z√∂s fejlŇĎd√©s √©s tanul√°s.

Az elsŇĎ alkalmat 2020.03.31-√©n tartottuk, majd keddenk√©nt ugyanebben az idŇĎpontban folytattuk a k√∂z√∂s gondolkod√°st.

Hogy milyen volt az elsŇĎ online TM workshopunk, n√©zd meg Te magad!

Az elsŇĎ workshopon t√∂bb, mint 100 √∂tletet gyŇĪjt√∂tt√ľnk √∂ssze! R√∂vid idŇĎn bel√ľl √©rt√©kes eredm√©nyekre jutottunk a workshopokon, amelyek √∂sszefoglal√≥it a cikkeik k√∂z√∂tt tal√°lod. >>>Tov√°bb a TM cikkekhez!

‚Źį Az ŇĎszi online TM wokrshopokat k√©thetente keddenk√©nt tartjuk 16 √≥rai kezd√©ssel.

Hogyan csináljuk?                                                                                                                     

ūüí°A legjobb , ha k√∂z√∂sen √∂tletel√ľnk arr√≥l, hogy milyen kih√≠v√°sok el√© n√©z√ľnk a megv√°ltozott munkav√©gz√©s sor√°n a tud√°smenedzsmentet illetŇĎen.

Tudtad? A szervezeti tud√°s menedzsel√©s√©re most m√©g nagyobb sz√ľks√©g van mint b√°rmikor! Hogyan tudjuk a tud√°st gyarap√≠tani, milyen eszk√∂zzel tudjuk felt√°rni az egy√©ni tud√°st √©s k√∂z√∂s erŇĎforr√°ss√° alak√≠tani? Pl. egy brainstorming sok √ļj lehetŇĎs√©get nyit meg elŇĎtt√ľnk. A c√©lszerŇĪ √∂tletel√©s folyamat√°val azonban sok szervez√©si feladat is j√°r, amire nem mindig jut idŇĎ √©s figyelem: a keletkezett tud√°sokat, az √ļj √∂tleteket √∂ssze kell gyŇĪjteni, rendszerezni kell ŇĎket, kategoriz√°lni, √©rt√©kelni, √©s tov√°bbgondolni ŇĎket olyan √∂tletkoncepci√≥kk√°, amelyek megold√°si projektk√©nt ind√≠that√≥ak el a szervezetben. Minderre van egy innovat√≠v ūüďĆTM tipp√ľnk: haszn√°lj kollabor√°ci√≥s programokat mint pl. a ! Kor√°bban m√°r kipr√≥b√°ltuk a szoftvert az egyik TM mŇĪhely√ľnk√∂n, olvasd el a besz√°mol√≥nkat. >>Tov√°bb a Be-novative program √©lm√©nybesz√°mol√≥hoz!

A workshopok sor√°n mindig nagy hangs√ļlyt helyez√ľnk a k√∂z√∂s √©lm√©nyekre √©s az interakt√≠v tanul√°sra is. √ćgy a m√≥dszertanok bemutat√°sa, vagyis a mellett az eszk√∂z√∂k kipr√≥b√°l√°s√°val p√©ld√°ul a tapasztalati tanul√°st t√°mogatjuk, valamint csoportmunk√°kkal serkentj√ľk a szakmai kapcsolatok fejlŇĎd√©s√©t. Mindig val√≥s szervezeti p√©ld√°kat, bev√°lt j√≥ gyakorlatokat h√≠vunk elŇĎ, ez√©rt is sz√≠vesen fogadjuk a workshopokon a k√∂z√∂ss√©g tagjait elŇĎad√≥kk√©nt. A t√©m√°kak√∂r√∂ket egy√ľtt alak√≠tjuk ki, az √©rdeklŇĎd√©si k√∂r√ľnket k√∂vetve √©s a t√©ma felaj√°nl√°sokat sz√°mba v√©ve.

Hogyan tudsz csatlakozni az online workshophoz?                                                           

Az online workshop sor√°n a ZOOM platformot fogjuk haszn√°lni a kommunik√°ci√≥ra. Ez a groupware fel√ľlet seg√≠t abban, hogy

 • egy platformon kommunik√°ljunk a workshop alatt,
 • a moder√°l√°s itt lesz nyomon k√∂vethetŇĎ,
 • besz√©lget√©sre √©s k√©rd√©sekre lesz lehetŇĎs√©g a r√©sztvevŇĎk sz√°m√°nak f√ľggv√©ny√©ben.

A programokat r√∂gz√≠tj√ľk √©s k√©peket k√©sz√≠t√ľnk, amelyeket fejleszt√©si √©s marketing c√©lokra haszn√°lunk fel, regisztr√°ci√≥ddal ezeket a felt√©teket is elfogadod.

Ha m√°r r√©szt vett√©l a sorozat kor√°bbi workshopj√°n, akkor a megl√©vŇĎ ZOOM profiloddal tudsz csatlakozni ez alkalommal is. Az aktu√°lis ZOOM meeting linkj√©t mindig az esem√©nyre regisztr√°lt email c√≠medre fogjuk k√ľldeni. Ha most szeretn√©l a sorozathoz csatlakozni, annak sincs akad√°lya:

ūüíĽ Online meeting: ZOOM alkalmaz√°sban

Csatlakoz√°si link: (Hamarosan friss√≠tj√ľk)

A kommunik√°ci√≥s fel√ľlethez val√≥ csatlakoz√°s menete:

 1. 1. l√©p√©s: Regisztr√°lj itt az ŇĪrlapj√°n!
 2. 2. l√©p√©s: A regisztr√°ltaknak emailen kereszt√ľl k√ľldeni fogunk eml√©keztetŇĎt a meetingrŇĎl. A megk√ľld√∂tt csatlakoz√°si linken l√©pj be a ZOOM fel√ľlet√©re a kezd√©s idŇĎpontj√°ban!

 

A j√°rv√°ny√ľgyi helyzetre val√≥ tekintettel folyamatosan fejlesztj√ľk mŇĪk√∂d√©s√ľnket. Ez az online workshop sz√°munkra is egy izgalmas √©s √ļj kih√≠v√°st jelent, a k√∂z√∂s munka sor√°n jelentkezŇĎ technikai probl√©m√°k kezel√©s√©ben meg√©rt√©seket √©s visszajelz√©seteket elŇĎre is k√∂sz√∂nj√ľk!

Miért éri meg csatlakozni az online workshopunkhoz?                                                    

#1¬† Online fel√ľleten √©rhetŇĎ el, vagyis t√°vmunk√°ban is k√∂nnyen be tudsz csatlakozni!
#2 K√∂z√∂sen dolgozunk egy√ľtt a szervezeti teljes√≠tm√©nyt kritikusan meghat√°roz√≥ probl√©ma megold√°s√°n!
#3 Nem lesz unalmas! √Člm√©nyalap√ļ, gyakorlatorient√°lt, interakt√≠v programmal k√©sz√ľl√ľnk.
#4 Mindig t√∂reksz√ľnk arra, hogy √ļj ismeretekkel felszerelkezve t√°vozz. Lesz output a tud√°smenedzsment megold√°sokhoz!

 

V√°runk T√©ged is szeretettel, gondolkodjunk k√∂z√∂sen √©s szerezz√ľnk inspir√°l√≥ √©lm√©nyt egy√ľtt az online t√©rben is!

Részletek

D√°tum:
2020. október 13.
IdŇĎpont:
16:00 - 17:15
Részvételi díj:
INGYENES

Helyszín

ZOOM meeting
Honlap:
https://zoom.us/

Jelentkezés módja

A programjainkon való részvétel regisztrációhoz kötött.

 • Ha ingyenes mŇĪhely√ľnk ir√°nt √©rdeklŇĎdsz, √ļgy az al√°bbi ŇĪrlapon el√©g megadnod a k√∂telezŇĎ mezŇĎket. A regisztr√°ci√≥ tov√°bbi k√∂telezetts√©ggel nem j√°r.
 • Ha d√≠jk√∂teles programunkra regisztr√°lsz, k√©rlek add meg a sz√°ml√°z√°si adatokat. Ez esetben a jelentkez√©s menete az al√°bbiak szerint t√∂rt√©nik: A jelentkez√©st e-mailben igazoljuk vissza, √©s mell√©kelten k√ľld√ľnk egy d√≠jbek√©rŇĎt.
  Az √∂sszeg be√©rkez√©s√©vel v√°lik v√©glegess√© a regisztr√°ci√≥, ami ut√°n ki√°ll√≠tunk egy elŇĎleg sz√°ml√°t (a v√©gsz√°ml√°t a k√©pz√©s ut√°n k√ľldj√ľk meg). Amennyiben b√°rmilyen kedvezm√©nyt szeretn√©l ig√©nybe venni, ezt a jelentkez√©si ŇĪrlap ‚ÄúMegjegyz√©s‚ÄĚ rovat√°ban kell jelezni.

Regisztráció lezárva