Események betöltése

ūüíĽ 27. online TM workshop – Tud√°stŇĎke alap√ļ c√©g√©rt√©kel√©s

 

a v√°llalati tud√°stŇĎke szerepe a j√∂vedelmezŇĎs√©gben?¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬†¬† ¬† ¬†¬†

Engedje meg, hogy néhány fontos kérdésre felhívjuk a figyelmét!

 • – Tudja-e, hogy v√°llalata milyen j√≥ a magyar v√°llalatokhoz k√©pest?
 • – Tudja-e, hogy a jobb v√°llalatok mi√©rt jobbak az √∂n v√°llalat√°n√°l?
 • – Tudja-e, hogy v√°llalata milyen j√≥ a versenyt√°rsainak teljes√≠tm√©ny√©hez k√©pest?
 • – Ismeri-e a v√°llalata √©rt√©k√©t? Egy√°ltal√°n minek azt ismerni?
 • – Tudja-e, hogy a versenyt√°rsak v√°llalatai mi√©rt √©rt√©kesebbek, vagy mi√©rt kev√©sb√© √©rt√©kesek az √∂n√©n√©l?
 • – Mik a jobb teljes√≠tm√©ny felt√©telei?

Ezeket a k√©rd√©seket pr√≥b√°ljuk megv√°laszolni n√©h√°ny h√ľvelykujj szab√°ly seg√≠ts√©g√©vel egy orsz√°gos v√°llalati hat√©konys√°gm√©r√©s √©s n√©h√°ny t√∂m√∂r, a tud√°smenedzsmentet is mag√°ba foglal√≥ gazd√°lkod√°si szab√°ly alapj√°n. Ehhez nincs m√°sra sz√ľks√©g, mint az √∂n eredm√©nykimutat√°s√°nak √©s m√©rleg√©nek adataira.

A vezetŇĎje Dr. Boda Gy√∂rgy, a Budapesti Corvinus V√°llalatgazdas√°gtan Int√©zet√©nek nyugalmazott oktat√≥ja, a Boda & Partners kft √ľgyvezetŇĎ partnere.

√Čletrajza:

Név:                Dr. Boda György

Munkahely:¬†¬†¬†¬† Budapesti Corvinus Egyetem, 1093 Budapest, FŇĎv√°m t√©r 8

Mobil: +36 20 980 3258

Skype: gyorgy_boda

E-mail:            gyorgy.boda@bodaandpartners.com; gyorgy.boda@uni-corvinus.hu

K√∂zgazd√°sz diplom√°j√°t 1973-ban szerezte a Marx K√°roly K√∂zgazdas√°g-tudom√°nyi Egyetemen. Egyetemi tanulm√°nyai ut√°n az √°llamigazgat√°sban dolgozott (Tervhivatal, Ipari Miniszt√©rium, KSH). 1990-tŇĎl 1999-ig nagyv√°llalatok kontrollere volt (Douwe Egberts – treasurer, MOL – kontrolling igazgat√≥, Hungaropharma – k√∂zgazdas√°gi fŇĎoszt√°lyvezetŇĎ). 1999-tŇĎl vezetŇĎi tan√°csad√≥k√©nt dolgozik. 2001-ig az AAM, 2003-ig a KPMG tan√°csad√≥ c√©gekn√©l √°llt alkalmaz√°sban. Ezt k√∂vetŇĎen tev√©kenys√©ge k√©t √°gra bomlott. FŇĎ√°ll√°sban egyetemi oktat√≥ lett. 2005-ig a Zsigmond Kir√°ly FŇĎiskola tansz√©kvezetŇĎje, majd ezt k√∂vetŇĎen a Budapesti Corvinus Egyetem docense a V√°llalatgazdas√°gtan Int√©zetben √©s a levelezŇĎ programigazgat√≥ja. Emellett megalap√≠totta a Boda & Partners Kft.-t, melynek √ľgyvezetŇĎje.

Kutat√°si tev√©kenys√©ge sor√°n kezdetben a nemzetgazdas√°gi elsz√°mol√°sokkal foglalkozott. A KSH-ban az √Āgazati Kapcsolatok M√©rleg√©nek √∂ssze√°ll√≠t√°s√°√©rt √©s az erre √©p√ľlŇĎ input-output modellez√©s√©rt volt felelŇĎs. Miut√°n √°tker√ľlt a v√°llalati szf√©r√°ba, √°t√°llt a v√°llalati elsz√°mol√°sokra. E t√©m√°n bel√ľl is elsŇĎsorban a v√°llalatir√°ny√≠t√°s azon probl√©m√°i √©rdeklik, melyek a kontrollingban sŇĪrŇĪs√∂dnek √∂ssze. A t√°rgyk√∂rben t√∂bb k√∂nyvet publik√°lt ‚ÄěVezetŇĎi kontrolling‚ÄĚ, ‚ÄěKontrolling rendszerek tervez√©se‚ÄĚ, illetve ‚ÄěKontrolling rendszerek‚ÄĚ c√≠mmel. P√°r √©ve √©rdeklŇĎd√©se a ir√°ny√°ba fordult, melyben a v√°llalatvezet√©s alapvetŇĎ j√∂vŇĎbeli ir√°ny√°t l√°tja. K√∂zvetlen√ľl r√©szt vett t√∂bb tud√°smenedzsment jellegŇĪ szakk√∂nyv kiad√°s√°ban, lektor√°l√°s√°ban. Jelenleg a szem√©ly√ľgyi kontrolling kialak√≠t√°s√°n dolgozik nagy erŇĎvel.

A vezetŇĎ magyar v√°llalatok √°ltal megrendelt tan√°csad√≥i feladatainak teljes√≠t√©se mellett vend√©g oktat√≥k√©nt t√∂bb felsŇĎoktat√°si int√©zm√©nyben oktat. √≠gy a BME-n, CEU-n, a Szent Istv√°n Egyetemen √©s a BGF-en. Oktatott tant√°rgyai a kontrolling, a szem√©ly√ľgyi kontrolling, a vezetŇĎi sz√°mvitel, a v√°llalatgazdas√°gtan √©s a tud√°smenedzsment ter√ľletek k√∂r√ľl √∂sszpontosulnak.

online TM worksopok, kéthetente keddenként 16:00-tól

Regisztr√°lj MOST ingyenesen, hogy le ne maradj!

Az online Tudásmenedzsment sorozatról                                          

2021-es tavaszi online TM workshopok

Ezek voltak az elŇĎzm√©nyek:

‚ö°A szervezeti folyamatok hat√©konys√°ga, eredm√©nyess√©ge nagym√©rt√©kben f√ľgg a sz√≠nvonal√°t√≥l. Neh√©z idŇĎkben, mint pl. megn√∂vekedett fluktu√°ci√≥, √∂regedŇĎ munkaerŇĎ t√°voz√°sa, ism√©tlŇĎdŇĎ hib√°k, kr√≠zis helyzet eset√©n ennek a jelentŇĎs√©ge k√ľl√∂n√∂sen kiemelkedik.

M√°r √©vek √≥ta szervez√ľnk ny√≠lt TM mŇĪhelymunk√°kat, √°m a 2020 tavasz√°n jelentkezŇĎ koronav√≠rus √ļj helyzetbe hozott Benn√ľnket, √©s m√°sokat is. Ez a fordulat inspir√°lt minket arra, hogy kiterjessz√ľk a tud√°sk√∂z√∂ss√©g√ľnket √©s online form√°ban szervezz√ľnk workshopokat.¬† Az elsŇĎ tavaszi online TM workshop sorozat sor√°n arra kerest√ľk a v√°laszt, hogy a koronav√≠rus terjed√©se miatt kialakult helyzet milyen tud√°skezel√©si probl√©m√°kat hozott felsz√≠nre, milyen neh√©zs√©gekkel kell megbirk√≥zni a szervezetekben √©s milyen TM eszk√∂z√∂k seg√≠thetnek ezek kezel√©s√©ben? Most m√°r egy√©rtelmŇĪen l√°tjuk, hogy ez a helyzet olyan lehetŇĎs√©gekre nyitotta fel a szervezetek szem√©t, amely komolyan seg√≠theti a tud√°sgazd√°lkod√°s minŇĎs√©g√©nek n√∂vel√©s√©t, √©s √≠gy a szervezet hat√©konys√°g√°t √©s eredm√©nyess√©g√©t is jav√≠tja kr√≠zis helyzetekben √©s azokon t√ļl.

ūüĎ•A nagysikerŇĪ online programsorozatot tov√°bb folytatjuk. Tud√°sk√∂z√∂ss√©g√ľnk tagjait egy olyan alkot√≥ folyamatra invit√°ljuk, amiben √∂sszegyŇĪjtj√ľk a kezelendŇĎ TM k√©rd√©seket (probl√©m√°k, lehetŇĎs√©gek), √©s k√∂z√∂sen igyeksz√ľnk megold√°st tal√°lni r√°juk, elsŇĎsorban TM j√≥ gyakorlatok, m√≥dszertanok, eszk√∂z√∂k, szervezeti p√©ld√°k, √©s esettanulm√°nyok bemutat√°s√°val, k√∂z√∂s feldolgoz√°s√°val. Tud√°sk√∂z√∂ss√©g√ľnkbe szeretettel v√°rjuk az √ļj √©rdeklŇĎdŇĎket, hiszen fontos sz√°munkra a k√∂z√∂s fejlŇĎd√©s √©s tanul√°s.

Az elsŇĎ alkalmat 2020.03.31-√©n tartottuk, majd keddenk√©nt ugyanebben az idŇĎpontban folytattuk a k√∂z√∂s gondolkod√°st.

Hogy milyen volt az elsŇĎ online TM workshopunk, n√©zd meg Te magad!

Az elsŇĎ workshopon t√∂bb, mint 100 √∂tletet gyŇĪjt√∂tt√ľnk √∂ssze! R√∂vid idŇĎn bel√ľl √©rt√©kes eredm√©nyekre jutottunk a programon, amelyek √∂sszefoglal√≥it a cikkeik k√∂z√∂tt tal√°lod. >>>Tov√°bb a TM cikkekhez!

‚Źį A tov√°bbiakban az online TM workshopokat k√©thetente keddenk√©nt tartjuk 16 √≥rai kezd√©ssel.

Hogyan csináljuk?                                                                                                                     

ūüí°A legjobb m√≥dszer, ha k√∂z√∂sen √∂tletel√ľnk arr√≥l, hogy milyen kih√≠v√°sok el√© n√©z√ľnk a megv√°ltozott munkav√©gz√©s sor√°n a tud√°smenedzsmentet illetŇĎen.

Tudtad? A szervezeti tud√°sra most m√©g nagyobb sz√ľks√©g van mint b√°rmikor! Hogyan tudjuk ezt gyarap√≠tani, milyen eszk√∂zzel tudjuk felt√°rni az egy√©ni tud√°st √©s k√∂z√∂s erŇĎforr√°ss√° alak√≠tani? Pl. egy brainstorming sok √ļj lehetŇĎs√©get nyit meg elŇĎtt√ľnk. A c√©lszerŇĪ √∂tletel√©s folyamat√°val azonban sok szervez√©si feladat is j√°r, amire nem mindig jut idŇĎ √©s figyelem: a keletkezett tud√°sokat, az √ļj √∂tleteket √∂ssze kell gyŇĪjteni, rendszerezni kell ŇĎket, kategoriz√°lni, √©rt√©kelni, √©s tov√°bbgondolni ŇĎket olyan √∂tletkoncepci√≥kk√°, amelyek megold√°si projektk√©nt ind√≠that√≥ak el a szervezetben. Minderre van egy innovat√≠v¬†ūüďĆTM tipp√ľnk: haszn√°lj kollabor√°ci√≥s programokat mint pl. a Be-novative! Kor√°bban m√°r kipr√≥b√°ltuk a szoftvert az egyik TM mŇĪhely√ľnk√∂n, olvasd el a besz√°mol√≥nkat. >>Tov√°bb a Be-novative program √©lm√©nybesz√°mol√≥hoz!

A workshopok sor√°n mindig nagy hangs√ļlyt helyez√ľnk a k√∂z√∂s √©lm√©nyekre √©s az interakt√≠v tanul√°sra is. √ćgy a m√≥dszertanok bemutat√°sa, vagyis a tud√°smegoszt√°s mellett az eszk√∂z√∂k kipr√≥b√°l√°s√°val p√©ld√°ul a tapasztalati tanul√°st t√°mogatjuk, valamint csoportmunk√°kkal serkentj√ľk a szakmai kapcsolatok fejlŇĎd√©s√©t. Mindig val√≥s szervezeti p√©ld√°kat, bev√°lt j√≥ gyakorlatokat h√≠vunk elŇĎ, ez√©rt is sz√≠vesen fogadjuk a workshopokon a k√∂z√∂ss√©g tagjait elŇĎad√≥kk√©nt. A t√©m√°kak√∂r√∂ket egy√ľtt alak√≠tjuk ki, az √©rdeklŇĎd√©si k√∂r√ľnket k√∂vetve √©s a t√©ma felaj√°nl√°sokat sz√°mba v√©ve.

Hogyan tudsz csatlakozni az online workshophoz?                                                           

Az online workshop sor√°n a ZOOM platformot fogjuk haszn√°lni a kommunik√°ci√≥ra. Ez a groupware fel√ľlet seg√≠t abban, hogy

 • egy platformon kommunik√°ljunk a workshop alatt,
 • a moder√°l√°s itt lesz nyomon k√∂vethetŇĎ,
 • besz√©lget√©sre √©s k√©rd√©sekre lesz lehetŇĎs√©g a r√©sztvevŇĎk sz√°m√°nak f√ľggv√©ny√©ben.

Ha m√°r r√©szt vett√©l a sorozat kor√°bbi workshopj√°n, akkor a megl√©vŇĎ ZOOM profiloddal tudsz csatlakozni ez alkalommal is. Az aktu√°lis ZOOM meeting linkj√©t mindig az esem√©nyre regisztr√°lt email c√≠medre fogjuk k√ľldeni. Ha most szeretn√©l a sorozathoz csatlakozni, annak sincs akad√°lya:

ūüíĽ Online meeting: ZOOM alkalmaz√°sban

A kommunik√°ci√≥s fel√ľlethez val√≥ csatlakoz√°s menete:

 1. 1. l√©p√©s: Regisztr√°lj itt az ŇĪrlapj√°n!
 2. 2. l√©p√©s: A regisztr√°ltaknak emailen kereszt√ľl k√ľldeni fogunk eml√©keztetŇĎt a meetingrŇĎl. A megk√ľld√∂tt csatlakoz√°si linken l√©pj be a ZOOM fel√ľlet√©re a kezd√©st megelŇĎzŇĎen 5 perccel, bekapcsolt kamer√°val!

A j√°rv√°ny√ľgyi helyzetre val√≥ tekintettel folyamatosan fejlesztj√ľk mŇĪk√∂d√©s√ľnket. Az online workshop sz√°munkra is egy izgalmas √©s j√≥ eszk√∂z, azonban elŇĎfordul, hogy a szervez√©st illetŇĎen kih√≠v√°sokkal tal√°ljuk szemben magunkat. A k√∂z√∂s munka sor√°n jelentkezŇĎ technikai probl√©m√°k kezel√©s√©ben meg√©rt√©seket √©s visszajelz√©seteket elŇĎre is k√∂sz√∂nj√ľk! A csatlakoz√°st megelŇĎzŇĎen pedig ellenŇĎrizz√©tek az internet kapcsolatot, a hang √©s vide√≥ be√°ll√≠t√°sokat.

Ny√≠lt tud√°sk√∂z√∂ss√©gk√©nt mŇĪk√∂d√ľnk!¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬†¬†

L√©tre j√∂tt egy olyan szakmai k√∂r, egy erŇĎs mag, akik elk√∂telezettek a fejlŇĎd√©s, a folyamatos tanul√°s mellett, hogy a k√∂zvetlen k√∂rnyezet√ľkben tudj√°k n√∂velni a mŇĪk√∂d√©s√ľk hat√©konys√°g√°t a TM alapelvek, m√≥dszertanok √©s j√≥ gyakorlatok √°ltal. A t√©m√°kat a tud√°sk√∂z√∂ss√©g √©rdeklŇĎd√©se szerint szervezz√ľk √©s c√©lunk a tud√°smenedzsmentrŇĎl val√≥ tanul√°s seg√≠t√©se, a TM kezdem√©nyez√©sek szakmai t√°mogat√°sa √©s elterjeszt√©se a haz√°nkban.

√Čppen ez√©rt osztjuk meg min√©l sz√©lesebb k√∂rben a tapasztalatainkat:

 • – az alkalmakr√≥l felv√©telt k√©sz√≠t√ľnk, a vide√≥kat a KM XPERT youtube csatorn√°j√°n tessz√ľk k√∂zz√©
 • – a ZOOM-on akt√≠van be lehet csatlakozni, de kipr√≥b√°ljuk az √©lŇĎ k√∂zvet√≠t√©seket is a Social M√©dia fel√ľleteinken
 • – a weblapunkon a cikkek k√∂z√∂tt megosztjuk a workshopok inform√°ci√≥it (ppt-k, munkalapok, felv√©telek..)

   

A tov√°bbi programokr√≥l √©s h√≠rekrŇĎl folyamatosan √©rtes√≠tj√ľk a regisztr√°ltakat, Tud√°sk√∂z√∂ss√©g√ľnk tagjait.

A programokat r√∂gz√≠tj√ľk √©s k√©peket k√©sz√≠t√ľnk, amelyeket fejleszt√©si √©s marketing c√©lokra haszn√°lunk fel, regisztr√°ci√≥ddal ezeket a felt√©teket is elfogadod.

Miért éri meg csatlakozni az online workshopunkhoz?                                                    

#1¬† Online fel√ľleten √©rhetŇĎ el, vagyis t√°vmunk√°ban is k√∂nnyen be tudsz csatlakozni!
#2 K√∂z√∂sen dolgozunk egy√ľtt a szervezeti teljes√≠tm√©nyt kritikusan meghat√°roz√≥ probl√©ma megold√°s√°n!
#3 Nem lesz unalmas! √Člm√©nyalap√ļ, gyakorlatorient√°lt, interakt√≠v programmal k√©sz√ľl√ľnk.
#4 Mindig t√∂reksz√ľnk arra, hogy √ļj ismeretekkel felszerelkezve t√°vozz. Lesz output a tud√°smenedzsment megold√°sokhoz!

V√°runk T√©ged is szeretettel, gondolkodjunk k√∂z√∂sen √©s szerezz√ľnk inspir√°l√≥ √©lm√©nyt egy√ľtt az online t√©rben is!

Részletek

D√°tum:
2021. √°prilis 27.
IdŇĎpont:
16:00 - 17:00
Részvételi díj:
Category:

Helyszín

ZOOM meeting
:
https://zoom.us/

SzervezŇĎ

KM EXPERT
Telefonsz√°m:
06209422559
E-mail cím:
gyulay.tibor@kmexpert.hu
Honlap:
www.kmexpert.hu

Jelentkezés módja

A programjainkon való részvétel regisztrációhoz kötött.

 • Ha ingyenes mŇĪhely√ľnk ir√°nt √©rdeklŇĎdsz, √ļgy az al√°bbi ŇĪrlapon el√©g megadnod a k√∂telezŇĎ mezŇĎket. A regisztr√°ci√≥ tov√°bbi k√∂telezetts√©ggel nem j√°r.
 • Ha d√≠jk√∂teles programunkra regisztr√°lsz, k√©rlek add meg a sz√°ml√°z√°si adatokat. Ez esetben a jelentkez√©s menete az al√°bbiak szerint t√∂rt√©nik: A jelentkez√©st e-mailben igazoljuk vissza, √©s mell√©kelten k√ľld√ľnk egy d√≠jbek√©rŇĎt.
  Az √∂sszeg be√©rkez√©s√©vel v√°lik v√©glegess√© a regisztr√°ci√≥, ami ut√°n ki√°ll√≠tunk egy elŇĎleg sz√°ml√°t (a v√©gsz√°ml√°t a k√©pz√©s ut√°n k√ľldj√ľk meg). Amennyiben b√°rmilyen kedvezm√©nyt szeretn√©l ig√©nybe venni, ezt a jelentkez√©si ŇĪrlap ‚ÄúMegjegyz√©s‚ÄĚ rovat√°ban kell jelezni.

Regisztráció lezárva