Események

Tudásfolyamatok támogatása coachinggal

Profile photo of gyulay.tibor
Műhelymunka 2 szakma találkozási pontján, 2017. november 21.

A tudásmenedzsment (TM) és a coaching két dinamikusan fejlődő szakterület, amelyek egyre meghatározóbb szerepet töltenek be az egyének és a szervezetek fejlesztésében. Nem lehet kétséges, hogy az eddig párhuzamosan fejlődő két szakma intenzívebb együttműködésével még több hozzáadott értéket tudnának termelni partnereik, ügyfeleik számára. A szakmai párbeszéd elindítása érdekében a KM EXPERT és a CoachOK Szakmai Szövetség közös műhelymunkát szervez 2017. november 21-én, Budapesten.

A program célja, hogy jobban megértsük egymás törekvéseit, alaposabban megismerjük a másik szakterület által alkalmazott közelítésmódot és módszereket, megtaláljuk azokat a pontokat, ahol a két szakma kiegészítheti, erősítheti egymást.

Abból indulunk ki, hogy a tudásmenedzsment és a coaching is az ügyfelében rejlő lehetőségek jobb kihasználását igyekszik segíteni. A TM a szervezeti tudástőke hasznosítására, a szervezeti tanulóképesség fejlesztésére helyezi a hangsúlyt, a coach pedig az egyént (csoportot) támogatja abban, hogy minél többet ki tudjon hozni saját adottságaiból.

A TM fejlesztések eredményessége nagymértékben függ attól, hogy a tervezett változásokat milyen mértékben értik meg és támogatják a szervezet tagjai. Ezek az intézkedések szinte mindig érintik a szervezeti kultúrát, aminek a megváltoztatása nehéz, hosszú folyamat, amit leginkább az elkötelezett, következetes vezető magatartással lehet megtámogatni.

Ugyanakkor az egyéni fejlesztő munkának kitűnő keretet adhat, ha a (coacholt) vezetők fejlődésükhöz egy olyan támogató keretet kapnak, amit egy tudásmegosztó kultúra és a szervezeti tanulást elősegítő tudásmenedzsment rendszer nyújthat.

 A tervezett program
 • Sikerek és kihívások tudásfolyamatok fejlesztésében Kuczik Rita by TB foto GYTMoriczne_Zvornik_Csilla
  (kiselőadás: Gyulay Tibor KM EXPERT)
 • Coaching lehetőségei az egyéni és szervezeti tanulási képesség fejlesztésében
  (Kiselőadás: Kuczik Rita Üzleti Edző – Europe Motion Kft)
 • Ha akkor tudtuk volna…!
  (Tanulságok a Magyar Televízió tudásmenedzsment projektje kapcsán. Móriczné Zvornik Csilla; akkor MTV HR igazgató, ma tanácsadó, coach)
 • A szinergikus együttműködés lehetőségei a TM és a coaching között
  (Csoportmunka a részvevőkkel)
 Szervezés
 • Időpont: 2017. november 21. (kedd) 15:00 – 17:30
 • Helyszín: Budapest Lexmark tárgyaló (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 8.)
 • Létszám: Maximum 40 fő
 • Részvételi díj: A program ingyenes, de előzetes regisztrációt kérünk.
 • Jelentkezés: a lenti űrlap kitöltésével
 • Kapcsolat: Gyulay Tibor, gyulay.tibor@kmexpert.hu, +3620 942 2559

Várjuk a coaching és tudásmenedzsment szakma képviselőit és minden érdeklődőt!

Térkép az eseményhez

Jelentkezés az eseményre

Az eseményre csak regisztrált felhasználók jelentkezhetnek.