E-learning tanácsadás

elearningAz e-learning egy meglehetősen szerteágazó részterülete a tudásmenedzsmentnek. Ennek megfelelően a TM eszköztár részeként, és egy elég nagy részhalmazaként tekintünk rá. Szolgáltatásaink között megtalálható az elektronikus tananyagfejlesztés, fejlesztési és oktatási módszertanok kialakítása, keretrendszerek fejlesztése, implementálása.

Tananyagfejlesztés

Az e-learning tananyagok fejlesztése egy sokrétű és többféle kompetenciát követelő feladat. Éppen ezért csapatunkat úgy állítottuk össze, hogy minden szükséges kompetencia képviselje magát egy-egy fejlesztés során.

Egy ideális tananyagfejlesztő csapat legalább következő szereplőkből áll:

 • módszertani szakértő
 • tananyagszerző
 • illusztrátor
 • multimédiafejlesztő
 • esetenként tananyagszerkesztő operátor

A tananyagfejlesztés lehetséges meglévő nyersanyagból, de természetesen akár a kezdetektől, nulláról kezdve is. Minden esetben figyelembe kell venni a tanulói célcsoport igényeit, az elérendő célokat és a meglévő lehetőségeket. Éppen ezért egy tananyagfejlesztési projekt mindig egy analízissel kezdődik, amely során felmérjük a legfontosabb tényezőket, célcsoport elemzést végzünk és meghatározzuk a legfontosabb célokat. Ezek a tényezők befolyásolják ugyanis a létrehozandó tananyag kimenetet.

Az analízis során az alábbi területeket érdemes érinteni:

 • Szükségletek elemzése
 • Célcsoport elemzése
 • Erőforrások elemzése
 • Tananyag elemzése
 • Hatásrendszer elemzése
 • Célrendszer elemzése

Munkánk során megkeressük a projekt számára legalkalmasabb fejlesztési módszereket. Mindez persze függ a fenti elemzés eredményeitől. Nem kötődünk egyetlen dedikált módszertanhoz sem, mert hisszük, hogy a különböző igények, különböző megvalósítást igényelnek. Független fejlesztőként nem ragaszkadunk „jól megszokott” eszközökhöz. Mindez elősegíti a folyamatos innovációt munkánk során. Hosszú évek alatt megtanultuk, hogy nincs egyetlen üdvözítő tananyagfejlesztő eszköz. Próbálunk minél inkább platform függetlenek maradni. Ez a filozófia segíti a megújulást és a legfrissebb eredmények beemelését a munkáinkba.

Oktatási-tanulási módszertanok

Foglalkozunk módszertanok kutatásával és megfogalmazásával is. Minden nap azon gondolkodunk, hogy miként lehetséges hatékonyabban átadni a tudást, úgy, hogy az mind a tudás megosztója, mind a befogadó számára megfelelő legyen és amennyiben lehetséges konzisztens is maradjon. Ez alapozza meg a módszertani munkánkat és teszi lehetővé az egyedi igényeknek való megfelelést, akár gyárban dolgozó munkások számára kell képzési programot készíteni, akár magasan képzett, állandóan változó környezetben munkát végző nagyszámú informatikus csapat folyamatos képzését kell a szervezetnek kiszolgálnia.

Keretrendszerek

Eddigi munkáink során több keretrendszer fejlesztésében és üzemeltetésében is részt vettünk. Ebből következően széles tapasztalattal rendelkezünk különböző LMS-el kapcsolatos igényekről és lehetőségekről. Olyan hibrid megoldások megvalósítását is elvégeztünk, mint egy specifikus vállalati távoktatási rendszer és az Atlassian Confluence tudásmegosztó portál módszertani integrációja. Nagy tapasztalattal rendelkezünk a Moodle lehetőséginek kiaknázásában, modulok fejlesztésében, de nem ragaszkodunk a Moodle használatához. Ismerjük az Oracle iLearning rendszerét, az SAP Learning Solution rendszerét is. Célunk az, hogy minden esetben a legmegfelelőbb rendszert találjuk meg az adott projekthez. Amennyiben muszáj meglévő keretrendszert használni, akkor a minél jobb integráció megteremtésén dolgozunk.

További információkért vagy ajánlatkéréssel forduljon hozzánk nyugalomal! gyulay.tbor@kmexpert.hu, +3620 942 2559

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztató(GDPR)-t.

5 × 5 =