Cikkek

Mit teszünk az előrelépésért?

Profile photo of gyulay.tibor
Mottó: A tudásmenedzsment (TM) egyre nagyobb teret fog nyerni – de önmagától nem

Képtalálat a következőre: „pdca ciklus példa”Tavaly ilyenkor arról értekeztem, hogy milyen bizonyítékok vannak arra, hogy a TM hazánkban is egyre inkább szakmává válik, és bizonyosan elfoglalja helyét a szervezetek életében, fejlesztésében. Most abból a szempontból vizsgálom a mögöttünk hagyott évet, hogy vajon mi (KM EXPERT szakmai csapata) mit tettünk azért, hogy a világban bevált TM módszertanok és szemléletmód még nagyobb teret nyerjenek a magyarországi cégek, intézmények működésében?

 Tanulságok

Ha tanuló szervezetként gondolunk magunkra (márpedig, igen), akkor az első kérdés az, hogy milyen tanulságokat vontunk le az elmúlt évtized erőfeszítéseiből, sikereiből, kudarcaiból?

A legfontosabb felismerésünk az volt, hogy ma a szervezetek többsége nem akar/nem tud belefogni komolyabb, hosszabb távú fejlesztésekbe, még akkor sem, ha felismerik a tudástőkével való gazdálkodás jelentőségét, és meg is fogalmozódott bennük változtatás igénye. A konkrét megoldásokat részesítik előnyben, a lehető leggyorsabban jelentkező eredményekkel, kimutatható megtérüléssel.

Valóban, egy TMR (tudásmenedzsment rendszer) kifejlesztése vagy érdemi átalakítása hosszú, akár több éves folyamat is lehet. Ez nem elég „agilis” a mai világunkban. Ezért mi is inkább azt ajánljuk ügyfeleinknek, hogy oldjunk meg közösen néhány problémát a TM eszköztárával, és ha ezek sikere indokolja, a megoldásokat egyre inkább integrálva, ki fog alakulni egy működő TMR, szinte önmagától.

Mit tartottunk meg a múltból?

Nehéz szétválasztani, hogy mi az, amit azért érdemes folytatni, mert tényleg előbbre visz, és mi az, amihez csak nosztalgiából ragaszkodunk.
Mi minden esetre továbbra is rendszeresen küldjük ki a TM hírleveleinket és szervezzük a TM Műhelyeket (ingyenes szakmai programként). 2018-ban 5 ingyenes szakmai programot tartottunk olyan témákban, mint: Tudásmentés módszertana, Motiváció, mesterséges intelligencia, e-learning és a gamification (december 12.). Szerencsére, ezeknek az összejövetelek a többsége igen komoly érdeklődés mellett zajlik. Egyszer még az is előfordul, hogy „túljegyzés veszélye” miatt az egyik program regisztrációját idő előtt le kellett zárnunk. Ezúton is köszönet azoknak a „szponzoroknak”, akik vendégül láttak bennünket ezeken az eseményeken!

2 napos nyílt „Tudásmenedzsment a gyakorlatban” tréningünket azzal a szándékkal szervezzük rendszeresen, hogy a komolyabb beavatkozást tervező partnereink pontosabb képet kapjanak a tudásmenedzsment szervezetialkalmazásának lehetőségeiről, formálódjon a közös nyelv a témában, illetve a részvevők olyan kompetenciákat sajátítsanak el, amik birtokában önállóan is képesek lesznek a TM eszköztár eredményes alkalmazására.

Továbbra is rendszeresen szerepelünk előadóként különböző konferenciákon, ahol az előadásainkban elsősorban a gyakorlati alkalmazhatóság szempontjából igyekszünk bemutatni a TM lehetőségeit.

Min változtattunk? Milyen új elemeket vezettünk be?

Mivel ügyfeleink egyre kevésbé elégednek meg pusztán az iránymutatással, és sokkal több konkrét megoldást szeretnének kapni, elkezdtük kiépíteni egy olyan partneri hálózatot, aminek a segítségével meg tudunk felelni ennek az elvárásnak. Eddig legmesszebbre a Meta-Inf csapatával jutottunk, akikkel már 2 sikeres Tudásbázis építés workshopot tartottunk, és több ügyfélnél dolgozunk közösen a tudásbázis építés kapcsán. Reméljük, a most épülő együttműködéseink hasonlóan sikeresek lesznek (Centaer, TR Soft 2000, ALEAS Simulations, Inventum Tudástár, BDO…).

Nagyon fontosnak tartottuk, hogy új termékeket, képzési programokat dolgozzunk ki, nagyrészt szakmai partnereinkkel közösen: (Részletes ismertetők: http://kmexpert.hu/szolgaltatasaink/treningek/)

  • Vezetői tréning modulok 3 szinten
  • Tudásbázis építés workshop (Conflence háttérrel)
  • Tudásmentés módszertani workshop (kilépő interjú és más bevált módszerek)
  • Retrospektív módszertani képzés (projekt tapasztalati műhely)
  • Játékosítás a szervezet tudásmegosztásában (kidolgozás alatt)

Jelentősen növeltük az aktivitásunkat a LinkedIn-en. Fontos szerepet szánunk ennek a fórumnak, a TM megismertetésében, a figyelemfelkeltésben.

Jövőbeli terveink

Képtalálat a következőre: „2019 boldog új évet”Továbbra is szem előtt tartjuk azt az elvet, hogy „Ha változást akarsz elérni, Neked is változtatnod kell!” Ennek szellemében tervezzük 2019-ben a honlapunk tartalmi és formai megújítását, további szakmai programok kidolgozását, a tovább bővülő szakmai partnerhálózatunk segítségével.

Még nem tettünk le arról, hogy a KKV szektort is megszólítsuk a TM lehetőségeivel. Keressük a partnert, akivel meg tudjuk valósítani a szinte 100%-osan kidolgozott Virtuális Inkubáció-s elképzelésünket.

Reméljük, honlapunk látogatói közül is sokakkal sikerül tartani a kapcsolatot 2019-ben is, és egyre többekkel alakul ki kölcsönösen előnyös szakmai vagy üzleti együttműködés!

Tudásban gazdag Újévet kívánok mindenkinek!

Gyulay Tibor

Szólj hozzá te is!