Cikkek

A ’valódi’ műhely

Profile photo of Bohus Dóra

Jegyzet a március 27-i „A TM ösztönző, motivációs rendszere” műhelyről

Március 27-én megrendezésre került az idei tavasz első műhelye. A téma közkívánatra a tudásmegosztás motivációi és ösztönzői voltak. Gyulay Tibor (házigazda) azt tűzte ki célul, hogy legyen ez egy az eddigieknél is ’valódibb’ műhely: próbáljunk meg valamennyien a többiekkel közösen ötletelni: mindannyian a saját tapasztalataival és gondolataival egészítse ki a felmerülő témákat, hogy a végén mindenki valamivel több tudással térhessen haza, mint amennyivel érkezett.

A műhely első részében arra kértük a részvevőket, hogy mondják el, ők miért szeretik megosztani a tudásukat másokkal, mi akadályozza őket ebben, és milyen szervezeti példát tudnak felhozni. Kivétel nélkül mindenki mondott elgondolkodtató történeteket, tudásmegosztási okokat és hátráltató tényezőket. Előkerült többek között a bizalmasság témaköre, szó esett a kultúráról, a rivalizálásról és az érdekek ütközéséről is. (A kulcsszavakat flip chart táblára írtuk.)

Egy rövid szünet után dr. Bencsik Andrea tartott előadást a motivációs elméletekről. A mindenki által ismert modelleken kívül előkerültek újabb és összetettebb folyamatelméleti ábrák is. Minden jelenlévő örült a lehetőségnek, hogy aktualizálni tudja saját tudását ebben a témában.

https://view.publitas.com/km-expert-kft/amit-a-motivaciorol-tudni-illik_bencsik-andrea/

Az esemény utolsó részeben gondolatébresztőként a legújabb tudásmegosztással kapcsolatos elméletek kerültek szóba, az idő szűkössége miatt rövidebben, Gyulay Tibor eladásában.

https://view.publitas.com/km-expert-kft/tm-motivacios-rendszere_tm-muhely_180327_gyulay-tibor/

A részvevők gondolataiból és a szakirodalmak tartalmából is kirajzolódik, hogy egy igen fontos téma került terítékre. Mindenkinek köszönjük az új gondolatokat. Dolgozunk rajta, hogy beépítsük a műhely tapasztalatait a tudástárunkba.

Bohus Dóra (KM EXPERT, gyakornok)

Szólj hozzá te is!