Cikkek

A tudásmentés módszerei

Profile photo of gyulay.tibor
Meghívó módszervásárra (február 6.)

Képtalálat a következőre: „tudásvesztés”Egy távozó munkatárs hiányát leginkább akkor érezzük meg, amikor a munkánk során szükség lenne a tudására, tapasztalataira, és rá kell döbbennünk, hogy ez a hatalmas érték egyszerűen vele együtt távozott a szervezetből. Ilyenkor már nagyon sokba kerül a hiányzó tudás pótlása, ha egyáltalán lehetséges. Pedig rengeteg módszer létezik arra vonatkozóan, hogy lehet megmenteni ezt a kincset. Február 6-án tartunk egy „módszervásárt” a témában. Bemutatjuk a nemzetközi gyakorlatban bevált tudásmentésre alkalmazott technikákat, és megosztjuk egymással ez ilyen irányú tapasztalatainkat.

Ingyenes műhelysorozatunk következő találkozója talán még az eddigieknél is gyakorlatiasabb lesz. Gyakorlatban alkalmazható módszereket fogunk bemutatni egymásnak, amiknek a segítségével csökkenthető a tudásvesztés kockázata.

Az törvényszerű, hogy időnként valaki elhagyja a szervezetet, akár teljesen váratlanul, de a negatív következmények jelentősen csökkenthetők, ha időben készülünk erre, és megfelelő eszközöket vetünk be a távozók tudásának megmentésére.

Többek között olyan módszerekről fogunk bemutatni, mint a kilépő interjú, „staféta bot”, mentori rendszer, tananyag írás…

Most is erősen építünk a részvevők tapasztalatira, megfelelő időt szentelünk a csapaton belüli tudásmegosztásra.

A 2018. február 6-án 15 órakor kezdődő tudásmenedzsment műhelyünkre szeretettel várunk minden érdeklődőt.

A program ezúttal is ingyenes, de előzetes regisztrációt kérünk.
Részletek és jelentkezés az esemény honlapján: http://kmexpert.hu/esemenyek/tudasmentes-modszervasar-2018-februar-6/

 Jelentkezz most!

 

Szólj hozzá te is!