Cikkek

A tudásbázis építés folytatódik

Profile photo of gyulay.tibor
Miért ez a legnépszerűbb képzési programunk manapság?

tudásbázis_1Rövid időn belül két Tudásbázis építés workshopot tartottunk a Meta-Inf csapatával közösen. A következő képzést jövő év elejére terveztük, de olyan nagy az érdeklődés, hogy november végére beiktattunk még egy időpontot.
Elgondolkodtam azon, miért is ilyen népszerű ez a program?

Valós igényre reagáltunk.

Az üzleti világ egyik trendje a digitális átálláshoz kapcsolódik. Egyre több cég érzi szükségességét annak, hogy a szervezet tudásából a lehető legnagyobb részt begyűjtse, és oly’ módon tárolja, hogy az kiszolgálja az értéktermelő folyamatokban részt vevő munkatársak tudásigényét. Ma már nem engedhető meg, hogy a dolgozók órákat töltsenek bizonyos tudáselemek megtalálásával, és hogy a megtalált tartalmak felhasználásával nehézségeik legyenek (értelmezés, megbízhatóság…).

Egy jól használható, vonzó tudásbázist kell létrehozni ahhoz, hogy az érintettek szívesen használják. És nem csak a letöltésekre kell gondolni, a tartalmak feltöltési hajlandóságára is nagy befolyással van a tudásbázis minősége, kezelhetősége.

A Confluence tényleg sokat tud!

Szervezetfejlesztői múltamból adódóan, sokáig a tudásmenedzsment tanácsadásban is alapvetően a tudatosításra, a szervezeti tanulóképesség fejlesztésére fókuszáltam. Az ügyfelek többsége azonban ma már nem csak elvi támogatást vár el, hanem minél konkrétabb megoldásokat szeretne kapni. Ez ösztönzött arra, hogy elkezdjük keresni a kapcsolatot az olyan megoldásszállítókkal, akikkel a TM különböző területein közösen, magasabb szinten tudjuk kielégíteni a partnereink szükségleteit.

A Confluence-t már az első TM projektünk során (a Magyar Televízióban) is használtuk a belső tudásmegosztásra, de a valódi áttörést az jelentette, amikor elkezdtük az együttműködést a Meta-Inf csapatával. Ők az Atlassian termékek legmagasabb szintű szakértői az országban, és az egyik vezetőjük; Gáspár Attila jól érti a TM alapelveit.

Hamar kiderült, hogy ez egy nagyon jó kombináció, hiszen tudásbázissal szemben általunk megfogalmazott elvárásokat szinte teljes mértékben ki tudja elégíteni a Confluence.

Jó működtek az első workshopok

Tudásbázis_2Egy olyan felépítést találtunk ki Attilával a fél napos közös képzésre, ami a TM alapelvekekel indul, és pontosan megfogalmazzuk a tudásbázis építésével, fejlesztésével kapcsolatos követelményeket. Ezek után, a részvevők igényei szerint súlyozva, bemutatjuk, hogy a Confluence milyen módon teljesíti a megfogalmazott elvárásokat.

A részvevők egy „homokozóban” azonnal ki is próbálhatják a bemutatott megoldásokat, és gyakorlatban győződhetnek meg az eszköz használhatóságáról.

Már eddig is igen magas értékelést kaptunk a 2 lezajlott workshop részvevőitől, de természetesen, a visszajelzéseket minden alkalommal feldolgozzuk, és tanulságokat beépítjük a következő képzésbe.

A program népszerűségét valószínűleg az is növelheti, hogy nagyon jó a képzés ár/érték aránya: a fél nap alatt mind elmélet, mind gyakorlati oldalról annyi inputot kapnak a részvevők, ami nagyon sokat segít nekik, hogy tudatosabban, hatékonyabban fogjanak hozzá a saját tudásbázisuk építéséhez.

 

Következő Időpont: 2018. november 29.

Eredetileg 2019 első negyedévére terveztük a következő tudásbázis építés workshopot, de többen jelezték, hogy még idén szeretnének részt venni a programon.

 

Téged is szeretettel várunk!

A képzés részleteit a ide kattintva találod meg: https://www.meta-inf.hu/hu/tudasbazis-epites-kepzes

 

Szólj hozzá te is!